Harjoitusryhmät:

Peruskurssi (tiedustelut: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

Thainyrkkeilyn peruskurssilla opetellaan lajin perustekniikat ja kehitetään kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 13-vuotiaille naisille ja miehille.

Kurssin aikana ei sparrata ja kontaktia otetaan vain potkutyynyihin ja pistehanskoihin. Alkeiskurssille osallistuvan varustuksena on hyvä olla t-paita, verryttelyhousut tai shortsit. Kenkiä ei tarvita. Oma juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan.

Alkeiskurssin aikana voi hankkia tarvittavia kamppailuvarusteita (kysy valmenjajilta lisää), mutta harjoitukset on suunniteltu niin että ilmankin pärjää.

Kurssi toteutetaan 1-2 krt vuodessa.

Jatkoryhmä

Peruskurssin jälkeen vuorossa on jatkokurssi, jossa käydään läpi vaativampia tekniikoita ja kehitetään edelleen lajin vaatimia fyysisiä valmiuksia.

Harjoituksiin tulee mukaan uutena tekijänä myös ottelutekniikka sekä sparraus. Jatkokurssilla harrastajalta vaaditaan omat kamppailuvarusteet.

Jatkoryhmässä harrastajilla oltava minimissään seuraavat varusteet: Hammassuojat, alasuojat, kyynärsuojat, säärisuojat, sparrihanskat (12 - 16 oz) sekä erilliset säkkihanskat (myös kypärä suoteltava, mutta ei pakollinen).

Kunto-thainyrkkeily (TAUOLLA toistaiseksi)

Kunto-thainyrkkeilyyn (kuntothai) ovat tervetulleita kaikki yli 13-vuotiaat tehokkaasta kuntoilusta kiinnostuneet miehet ja naiset. Kuntothaissa ei sparrata ja kontaktia otetaan vain potkutyynyihin ja pistehanskoihin / padeihin. Harjoitus pitää sisällään ohjatun alkulämmittelyn, lyhyen kertauksen käytettävistä tekniikoista sekä kiertoharjoitteluna tai pariharjoitteena tapahtuvan välineharjoituksen. Kuntothai on  monipuolinen koko vartalon harjoite, jossa käytetään lyöntejä, potkuja, polvipotkuja, kyynärpäälyöntejä. Kuntothaissa nostetaan tehdään harjoitteita vaihtelevalla ja nopealla suoritustempolla, 2-3min sarjoilla ja 30sek - 1min tauoilla.

Ryhmässä voi harjoitella vaikka ei ole suorittanut peruskurssia. Varusteiksi riittävät shortsit, säkkihanskat (muutamat lainahanskat löytyvät salilta) sekä juomapullo.

Kuntothai

Kilparyhmä

Kilpailemisesta kiinnostuneilla naisilla ja miehillä on mahdollisuus osallistua kansallisiin tai kansainvälisiin thainyrkkeilykilpailuihin.

Kilpailijoille on varattu omat pienryhmänsä, mutta he voivat treenata myös jatkoryhmän vuoroilla tarvittaessa. Harjoitusvuorojen lisäksi ryhmälle järjestetään sparrausta muissa thainyrkkeilyseuroissa sekä laaditaan ottelemiseen tähtäävät harjoitusohjelmat. Seura tukee mahdollisuuksien mukaan kilpailijoita myös matkakuluissa.

Kilparyhmässä harjoittelevilla, perusvarustuksen lisäksi, on tarpeellista olla oma kypärä. Myös naisilla on ala- sekä rintasuoja tarpeellinen.

Sparritreenit

Sparrille, eli otteluharjoitukselle, on myös omat vuoronsa joissa pääosin vain sparrataan. Näihin treeneihin ovat kaikki peruskurssin käyneet tervetulleita.

Harjoitteet parin kanssa tehdään aina kokemattomamman harrastajan tahdissa.

Harrastajilla on oltava minimissään seuraavat varusteet: Hammassuojat, alasuojat, kyynärsuojat, säärisuojat, sparrihanskat (12 - 16 oz) sekä erilliset säkkihanskat (myös kypärä suoteltava, mutta ei pakollinen).

Kilpailuinfoa:

Salikilpailuja järjestetään ympäri Suomen, eri thainyrkkeilyseurojen toimesta.

Salikilpailuissa ottelijalta vaaditaan seuraavat omat varusteet: Hammassuojat, alasuojat, kyynärsuojat, sukkasuojat ja käsisiteet (kypärä, hanskat sekä mahdollinen rintapanssari tulevat salikilpailujärjestäjän kautta).

Salikilpailukalenteri julkaistaan vuosittain Suomen Muay Thai Liiton sivuilla: kalenteri

Salikilpailuissa ottelut ovat aluksi ns. tekniikkaotteluita (amatöörien perusluokka, C-luokka), joiden kesto 3 x 2 min (1 min erätauoilla). Otteluhanskat ovat 14 oz. Tyrmäys ei ole sallittua, eivätkä myöskään polvipotkut päähän. Tekniikkaotteluissa kehätuomarin tehtävä on rajata voimankäyttöä niin, että tekninen tekeminen pysyy kasassa. Tästä syystä nämä ovat hyviä mahdollisuuksia ottaa ensiaskeleita kilpailemisen pariin. Kehätuomarin tehtävänä on myös valvoa, että ottelu pysyy tasaisena. Tekniikkaotteluissa arvostetaan mm. hyvää teknistä osaamista, tilannevoittoja (tilanteiden viimeiset puhtaat osumat) sekä aktiivisuutta ottelussa.

Myöhemmin on mahdollista otella salikilpailuissakin kansainvälisin IFMA -säännöin myös amatöörien kokeneemmassa luokassa (B-luokka). Otteluiden kesto on 3 x 3 min (1 min erätauoilla). Näissä samat suojat kuin tekniikkaotteluissa. Otteluhanskat ovat pienemmät: 10 oz. Kaikki thainyrkkeilytekniikat sekä tyrmäykset sallittuja. Näissä otteluissa teknisen osaamisen, aktiivisuuden ja tilannevoittojen lisäksi painoarvoa annetaan myös voimalle. Mahdollisia pistevähennyksiä tulee luvunlaskusta tai jos ottelija saa varoituksen tuomarilta (toistuvat ei-sallitut tekniikat tai muu ei-sallittu toiminta, epäurheilijamainen käytös tms).

Salikilpailuissa otellaan painoluokkakohtaisesti. Käytännössä salikilpailuissa kuitenkin ottelupareja saatetaan muodostaa hieman painoluokkien ohikin, jolla mahdollistetaan mahdollisimman monen ottelijan kilpailumahdollisuudet. Tästäkin syystä ns. painonvedot (painon pudotukset esim. nesteistä) eivät ole salikilpailuja ajatellen mitenkään tarkoituksenmukaista toimintaa. Ottelijaparit pyritään muodostamaan mahdollisimman tasavertaisiksi myös kokemuksen mukaan, jotta ottelut ovat mahdollisimman hyödyllisiä molemmille ottelijaosapuolille.

Junioreilla on lisäksi omat erityissääntönsä, joita molemmat ottelijat noudattavat aina jos edes toinen kilpailijoista on alle 18 -vuotias.

Lasten kilpailuluokat ja -säännöt:

10 – 11 -vuotiaat, 3 x 1min, kaikki osumat päähän on kielletty
12 – 13 -vuotiaat, 3 x 1,5 min, polvet ja kyynärpäälyönnit päähän on kielletty
14 – 15 -vuotiaat, 3 x 2 min, polvet ja kyynärpäälyönnit päähän on kielletty

Kilpailemisesta kiinnostuneiden harrastajien tulee ottaa yhteyttä seuran valmentajiin, jotka ohjaavat asiassa eteenpäin.

ROHKEASTI VAAN KYSYMÄÄN!

Salikilpailujen lisäksi järjestetään vuosittain SM-kilpailut, joissa otetellaan tällä hetkellä alusta loppuun asti B-luokan säännöin. Vuonna 2014 suomen mestaruuskilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa turnausmuotoisena, kolme päivää kestävänä kilpailuna.

SM-kilpailut toimivat usein näyttöinä kansallisille PM, EM ja MM -kilpailuille. Myös muita näyttöjä saatetaan järjestään tarvittaessa.

Muita ottelutapahtumia Suomessa on vuosittain joitakin. Näissä tapahtumissa on mahdollista otella myös A-luokan otteluita, jotka käydään ammattilaissäännöin.

Lisää kilpailutoiminnasta lajiliiton sivuilta

 

 

Naisten treenit (toistaiseksi tauolla)

Vuoden 2017 alusta otetaan kokeiluun erillinen naisten ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu peruskurssin käyneille naisille.

Ryhmän treeneissä käydään samoja tekniikoita ja fyysisiä harjoitteita kuin muissakin jatkoryhmissä. Ryhmän maltillisen koon vuoksi treenit on mahdollista suunnitella harjoittelijoiden lähtökohdista. Ryhmän tarkoitus on olla keskusteleva ja muita jatkoryhmien treenejä täydentävä.

Ryhmässä voidaan myös sparrata, joten myös tässä ryhmässä on oltava minimissään seuraavat varusteet:  Hammassuojat, alasuojat, kyynärsuojat, säärisuojat, sparrihanskat (12 - 14 oz) sekä erilliset säkkihanskat (myös kypärä suoteltava, mutta ei pakollinen).